Αγαπημένες
Συνταγές

Ανακαλύψτε τις πιο νόστιμες συνταγές της φύσης!

Μεσογειακή τάρτα με Μπριαμ, ντοματίνια και νηστίσιμο τυρί

Μια τάρτα με… μεσογειακό ταπεραμέντο! Μπουκιά δε θα μείνει!

 

Υλικά

Για την τάρτα:
1 αυγό
90 ml ελαιόλαδο
90 ml γάλα σε θερμοκρασία δωματίου
300 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1/8 κ.γ. αλάτι


Για την γέμιση:
1 πακέτο ΜΠΡΙΑΜ ΑΙΝΟΣ (1kg)
250ml χυμός τομάτας
80ml ελαιόλαδο
200ml νερό
Αλάτι, πιπέρι
Δυόσμο ή σκορδο προαιρετικά
200gr τριμμένο νηστίσιμο τυρί της επιλογής σας
6 μεγάλα ντοματίνια βελανίδια

Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο μπολ σπάμε το αυγό και στη συνέχεια προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το γάλα.
Σε ένα άλλο μπολ, αναμιγνύουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι και τα προσθέτουμε σιγά-σιγά στο μείγμα των υγρών υλικών ανακατεύοντας, μέχρι η ζύμη να ξεκολλάει από τα χέρια.
Ανοίγουμε τη ζύμη με πλάστη σε αλευρωμένη επιφάνεια σε μέγεθος που να καλύπτει τον πάτο της φόρμας που θα χρησιμοποιήσουμε. Στη συνέχεια λαδώνουμε ελαφρά τη φόρμα και μεταφέρουμε σε αυτή τη ζύμη. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και τοποθετούμε τη ζύμη μας στο ψυγείο για 30 λεπτά περίπου.

Για τη γέμιση, ετοιμάζουμε το ΜΠΡΙΑΜ σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία:
-Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο
-Τσιγαρίζουμε τα λαχανικά στην κατσαρόλα για 2-3 λεπτά
-Προσθέτουμε τον χυμό τομάτας, το νερό, αλάτι, πιπέρι και τα μυρωδικά της αρεσκείας μας
-Μαγειρεύουμε για 35 λεπτά
Στη συνέχεια, κατεβάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε το τυρί, ανακατεύοντας για να πάει παντού.
Βγάζουμε την τάρτα από το ψυγείο και τη γεμίζουμε με το μείγμα ΜΠΡΙΑΜ μας.
Γαρνίρουμε με τοματίνια κομμένα κατά μήκος στα δύο.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο την τάρτα στους 170oC για 30’, σε αέρα, στη μεσαία θέση του φούρνου.

 

 

ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!

Δείτε περισσότερες συνταγές
Αρακάς Λαδερός Σπανάκι τσιγαριστό με άνηθο και παρμεζάνα Αγκινάρες με πατάτες και καρότα Σαλάτα με καλαμπόκι και τόνο