Αγαπημένες
Συνταγές
Ανακαλύψτε τις πιο νόστιμες συνταγές της φύσης!
Αγκινάρες με πατάτες και καρότα
Υλικά
1 πακέτο Αγκινάρες Αίνος (1000 γρ.)
5 φρέσκα κρεμμυδάκια, κομμένα σε ροδέλες
3 πατάτες, κομμένες σε κύβους
3 καρότα, κομμένα σε ροδέλες
2 αβγά
2-3 στυμμένα λεμόνια
1 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
½ ματσάκι φρέσκο άνηθο
αλάτι, πιπέρι
ελαιόλαδο
Extra tip: Για μεγαλύτερη νοστιμιά, αφήνουμε τις αγκινάρες σε νερό για 20΄ πριν τις μαγειρέψουμε.
Εκτέλεση
Τσιγαρίζουμε τα κρεμμυδάκια σε ελαιόλαδο μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε τις πατάτες και τα καρότα και τσιγαρίζουμε για 2΄ σε δυνατή φωτιά. Πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε τις αγκινάρες και ανακατεύουμε για 1-2΄. Προσθέτουμε νερό μέχρι να καλύψει το μείγμα μας και αλατοπιπερώνουμε. Χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μισό και αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει για 40-50΄. Μόλις είναι έτοιμο, προσθέτουμε τον άνηθο. Για το αυγολέμονο, χτυπάμε τα ασπράδια από τα αβγά, προσθέτουμε έπειτα τους κρόκους και ανακατεύουμε προσθέτοντας τον χυμό λεμόνι. Με μία μεγάλη κουτάλα, ρίχνουμε λίγο ζουμάκι από το φαγητό μας μέσα στο αυγολέμονο. Αφού «δέσει», περιχύνουμε το αυγολέμονο, αφήνουμε να πάρει μία βράση το φαγητό μας και απολαμβάνουμε!
ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!