Αγαπημένες
Συνταγές

Ανακαλύψτε τις πιο νόστιμες συνταγές της φύσης!

Κις Λορέν με αρακά, μανιτάρια και αγκινάρα

Υλικά

Για τη ζύμη:
150 γρ βούτυρο
300 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 αυγά  
1 πρέζα αλάτι
1 κ.γ. θυμάρι

Για τη γέμιση:
1 πακέτο αγκινάρες ΑΙΝΟΣ (450 gr)
1 πακέτο αρακάς ΑΙΝΟΣ (450 gr)
½ κούπα ψιλοκομμένο κρεμμύδι ΑΙΝΟΣ
400 γρ. μανιτάρια ψιλοκομμένα
1 πράσο ψιλοκομμένο
400 γρ. νηστίσιμο τυρί της επιλογής σας
2 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση

Για να φτιάξουμε τη ζύμη ανακατεύουμε σε ένα μπολ 300 γρ αλεύρι, μια πρέζα αλάτι, ένα κ.γ. θυμάρι, 150 γρ βούτυρο, 2 αυγά και τα χτυπάμε καλά στο μίξερ για να ενωθούν. Μόλις είναι έτοιμα, σκεπάζουμε με μεμβράνη τη ζύμη και τη βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά με μια ώρα.

Στη συνέχεια αρχίζουμε να φτιάχνουμε τη γέμιση. Σε μια κατσαρόλα με νερό βράζω τις αγκινάρες και τον αρακά για 8 λεπτά περίπου, μέχρι να μαλακώσουν.

Σε ένα τηγάνι σοτάρω το ψιλοκομμένα κρεμμύδι, τα μανιτάρια και το πράσο και όταν είναι έτοιμα τα αφήνουμε για 2 λεπτά μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά τους.

Στη συνέχεια, σε ένα μπολ βάζουμε τα δύο αυγά, τα ¾ από το νηστίσιμο τυρί, αλάτι και πιπέρι και τα ανακατεύουμε.

Βγάζουμε τη ζύμη από το ψυγείο και την ανοίγουμε με τον πλάστη πάω σε μια αλευρωμένη επιφάνεια.
Την τοποθετούμε σε μια ταρτιέρα, αλείφουμε με ελαιόλαδο και με ένα μαχαίρι κόβουμε τη ζύμη που περισσεύει γύρω-γύρω από το σκεύος.

Τη βάζουμε στο φούρνο στους 200 βαθμούς για 5 λεπτά και στη συνέχεια τη βγάζουμε και ρίχνουμε από πάνω τη γέμιση με τα μανιτάρια και τον αρακά. Προσθέτουμε επίσης το μείγμα των τυριών και από πάνω τις αγκινάρες.
Πασπαλίζουμε την τάρτα με το υπόλοιπο τυρί και τη βάζουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40 με 50 λεπτά.

Μόλις είναι έτοιμη, την αφήνουμε να κρυώσει και την βγάζουμε από το σκεύος.

Σερβίρουμε την κις ζεστή ή κρύα, ανάλογα με το γούστο μας.

ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!

Δείτε περισσότερες συνταγές
Σπανάκι τσιγαριστό με άνηθο και παρμεζάνα Μπρόκολο βελουτέ Hawaii Mix με γαρίδες Φασόλια Χάντρες λαδερά