Αγαπημένες
Συνταγές
Ανακαλύψτε τις πιο νόστιμες συνταγές της φύσης!
Κις λορέν με σπανάκι και σολομό
Υλικά
Για τη ζύμη:
200 γρ. αλεύρι
100 γρ. βούτυρο
½ κ.γ. αλάτι
Για τη γέμιση:
200 γρ. σπανάκι ΑΙΝΟΣ
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 σκελίδα σκόρδο
100 γρ. μαγειρεμένο σολομό, κομμένο σε κομμάτια
250 ml κρέμα γάλακτος
2 αβγά
1 κρόκο αβγού
1 κ.γ. ξύσμα λεμονιού
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση
Για τη ζύμη:
Ανακατεύουμε με τα δάχτυλά μας το αλεύρι, το βούτυρο και το αλάτι και προσθέτουμε σιγά-σιγά κρύο νερό και ανακατεύουμε, μέχρι να γίνει μια μαλακή ζύμη. Αν η ζύμη μας είναι πολύ ξερή, προσθέτουμε επιπλέον νερό.
Σκεπάζουμε τη ζύμη μας και την αφήνουμε να ηρεμήσει για 30 λεπτά ενώ προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 C.
Ανοίγουμε τη ζύμη σε μια καλά αλευρωμένη επιφάνεια και στη συνέχεια την τοποθετούμε σε ένα ταψί, με τέτοιο τρόπο ώστε να καλύψει όλες του τις πλευρές.
Τρυπάμε τη ζύμη με ένα πιρούνι και τη σκεπάζουμε με αντικολλητικό χαρτί.
Βάζουμε τη ζύμη μας στο φούρνο για 20-25 λεπτά, μέχρι να ψηθεί ελαφρά.
Αφαιρούμε το αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε τη ζύμη μας για άλλα 5 λεπτά, μέχρι να ξεροψηθεί.
Για τη γέμιση:
Τσιγαρίζουμε το σπανάκι μαζί με το σκόρδο και το ελαιόλαδο για 2-3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει.
Σουρώνουμε πολύ καλά το σπανάκι και το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
Τοποθετούμε το σπανάκι πάνω στη ζύμη και στη συνέχεια βάζουμε από πάνω τα κομμάτια σολομού.
Σε ένα μπολ, χτυπάμε την κρέμα, τα αβγά, 1 επιπλέον κρόκο, το ξύσμα λεμονιού και το αλατοπίπερο. Τοποθετούμε το μείγμα μας πάνω από το σπανάκι και το σολομό.
Ψήνουμε την τάρτα μας για 45 λεπτά.
Αφού ψηθεί, την αφήνουμε να κρυώσει για περίπου 30 λεπτά και η τάρτα μας είναι έτοιμη για σερβίρισμα.