Αγαπημένες
Συνταγές
Ανακαλύψτε τις πιο νόστιμες συνταγές της φύσης!
Φασολάκια Πλατιά λαδερά
Υλικά
1 πακέτο Φασολάκια Πλατιά Αίνος (1000γρ.)
400 ml ζεστό νερό
250 γρ. τριμμένη ντομάτα
70 γρ. ελαιόλαδο
50 γρ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο (για το σερβίρισμα)
1 ½ κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 πατάτα, κομμένη σε κύβους
1 καρότο, κομμένο σε ροδέλες
1/2 φλιτζάνι μαϊντανό, χονδροκομμένο
1 κ.γ. ζάχαρη
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Σε μία κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε το λάδι για να σοτάρουμε το κρεμμύδι, την πατάτα και το καρότο, ανακατεύοντας για 5΄.
Προσθέτουμε τη ζάχαρη και έπειτα τα φασολάκια. Ανά λεπτό ανακατεύουμε έτσι ώστε σταδιακά να σοταριστούν όλα (περίπου 8΄). Προσθέτουμε τις τριμμένες ντομάτες και το νερό ανακατεύοντας. Μετά από 20΄, αλατοπιπερώνουμε και βάζουμε τον μαϊντανό. Αφήνουμε άλλα 15΄ στη φωτιά. Αφήνουμε το φαγητό μας για 15΄ προτού το σερβίρουμε για να «δέσουν» οι γεύσεις. Στο τέλος, προσθέτουμε όσο έξτρα παρθένο ελαιόλαδο και πιπέρι επιθυμούμε!
ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!