Αγαπημένες
Συνταγές

Ανακαλύψτε τις πιο νόστιμες συνταγές της φύσης!

Χταπόδι με θαλασσινά, αγκινάρες και άνηθο

Υλικά

1 πακέτο Αγκινάρες ΑΙΝΟΣ (450g)

1 κιλό χταπόδι (και ό,τι άλλα θαλασσινά επιθυμείτε)

1 φλ. λευκό ξηρό κρασί

1 φλυτζάνι ψιλοκομμένο κρεμμύδι ΑΙΝΟΣ

3 φρέσκα κρεμμυδάκια

χυμό από 1 λεμόνι

2 κ.σ. άνηθο

1/4 φλ. ελαιόλαδο

πιπέρι

 

Εκτέλεση

Ξεκινάμε βάζοντας το χταπόδι (και ό,τι άλλα θαλασσινά επιθυμείτε) μέσα σε μια κατσαρόλα με το κρασί και νερό ίσα να το καλύπτει. Σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσει καλά.

Στη συνέχεια, μέσα σε τηγάνι σοτάρουμε τα φρέσκα και τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια ΑΙΝΟΣ μαζί με το ελαιόλαδο για 1- 2 λεπτά. Προσθέτουμε τις αγκινάρες και συνεχίζουμε το σοτάρισμα.

Μόλις είναι έτοιμο, κόβουμε το χταπόδι σε κομμάτια και το ρίχνουμε στο τηγάνι με τα υπόλοιπα υλικά μας, μαζί με όλα τα υγρά που έχουν απομείνει μέσα στην κατσαρόλα. Τρίβουμε μπόλικο πιπέρι, σκεπάζουμε και αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει για 15΄ περίπου σε χαμηλή φωτιά μέχρι να σωθούν όλα τα υγρά του.

Προς το τέλος του βρασμού πασπαλίζουμε με τον ψιλοκομμένο άνηθο και το φαγητό μας είναι έτοιμο!

ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!

Δείτε περισσότερες συνταγές
Σαλάτα με καλαμπόκι και τόνο Φασολάκια Πλατιά λαδερά Σπανάκι τσιγαριστό με άνηθο και παρμεζάνα Κρεμμύδι Σοφρίτο