Σαρακοστιανές
Συνταγές
Ανακαλύψτε τις πιο νόστιμες νηστίσιμες συνταγές της φύσης!
Κοχυλάκι με αγκινάρες και κόλιανδρο
Υλικά
1 πακέτο Αγκινάρες ΑΙΝΟΣ (450g)
500 γρ. κοχυλάκι
4 φρέσκα κρεμμυδάκια κομμένα σε φέτες
1 σκελίδα σκόρδο
1/2 λεμόνι
4 κουταλιές ελαιόλαδο
1 κ.γ. κόλιανδρο
αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
Αρχικά, σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια σε χαμηλή φωτιά με το μισό ελαιόλαδο. Προσθέτουμε τις αγκινάρες, το ψιλοκομμένο σκόρδο, το χυμό του λεμονιού, τον κόλιανδρο και το αλατοπίπερο. Βράζουμε το μίγμα για 25 περίπου λεπτά σε χαμηλή φωτιά. Στη συνέχεια, βράζουμε και στραγγίζουμε τα ζυμαρικά, τα ρίχνουμε στη σάλτσα της αγκινάρας, ανακατεύουμε πολύ καλά, προσθέτουμε και το υπόλοιπο λάδι, και σερβίρουμε αμέσως.
Δείτε περισσότερες συνταγές
Σαλάτα με αγκινάρα βραστή
Καλαμαράκια με σπανάκι
Φιλέτο σολομού με πουρέ αρακά
Κις λορέν με σπανάκι και σολομό