Σαρακοστιανές
Συνταγές
Ανακαλύψτε τις πιο νόστιμες νηστίσιμες συνταγές της φύσης!
Αγκινάρα με καρυκεύματα, κρεμμύδι και μαϊντανό
Υλικά
1 πακέτο Αγκινάρες ΑΙΝΟΣ (450 g.)
50 ml ελαιόλαδο
½ κούπα ψιλοκομμένο κρεμμύδι ΑΙΝΟΣ
1/2 ματσάκι μαϊντανό
150 ml νερού
χυμό από 1 λεμόνι
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση
Βάζουμε ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα και προσθέτουμε τις αγκινάρες κομμένες στα 2 ή στα 4. Προσθέτουμε το μαϊντανό και το κρεμμύδι, αλατοπιπερώνουμε και σωτάρουμε για λίγα λεπτά, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
Ρίχνουμε το ζεστό νερό στην κατσαρόλα, την σκεπάζουμε κι αφήνουμε το φαγητό μας να σιγοβράσει, σε μέτρια φωτιά, για περίπου 15 λεπτά. Σε αυτό το διάστημα, ανακατεύουμε περιστασιακά και προσθέτουμε ζεστό νερό, αν είναι απαραίτητο.
Όταν οι αγκινάρες είναι έτοιμες, τις αφήνουμε να βράσουν για λίγα λεπτά με ξεσκέπαστη κατσαρόλα, έως ότου πιούν όλα τα υγρά.
Το φαγητό μας είναι έτοιμο για σερβίρισμα!
Tip: Θα καταλάβουμε πως οι αγκινάρες είναι έτοιμες όταν, καρφώνοντάς τις με ένα πιρούνι, είναι μαλακές.
ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!