Σαρακοστιανές
Συνταγές

Ανακαλύψτε τις πιο νόστιμες νηστίσιμες συνταγές της φύσης!

Αγκινάρες λεμονάτες με πατάτες

Υλικά

1 πακέτο Αγκινάρες ΑΙΝΟΣ (450g.)
5-6  πατάτες
1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια 
2 φρέσκα σκόρδα
1 φλ. ελαιόλαδο
4-5 κλωναράκια μάραθο
αλάτι
πιπέρι
2 φλ. βραστό νερό
χυμό από 4 μεγάλα λεμόνια

Εκτέλεση

Αρχικά, πλένουμε, καθαρίζουμε και κόβουμε τις πατάτες σε μεγάλους κύβους.
Ξεπλένουμε τις αγκινάρες και τις βάζουμε σε μία γάστρα μαζί με τις πατάτες.
Προσθέτουμε τα φρέσκα κρεμμύδια κομμένα σε φέτες, τα σκόρδα, αλατοπιπερώνουμε και περιχύνουμε με το ελαιόλαδο.
Προσθέτουμε το νερό και σκεπάζουμε το φαγητό με τα κλωνάρια του μάραθου. Καπακώνουμε τη γάστρα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για περίπου 35-40΄.
Στη συνέχεια ανοίγουμε τη γάστρα, περιχύνουμε με το χυμό λεμονιού και ψήνουμε για 10΄περίπου ακόμη μέχρι να μαλακώσουν όλα τα υλικά και να μείνουν τα λαχανικά με το λάδι τους.

Tip: Σερβίρετε με φρέσκο αφράτο ψωμί, καθώς το φαγητό αυτό είναι ιδανικό για «βουτιές».

ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!

Δείτε περισσότερες συνταγές
Μπάμιες γιαχνί Αγκινάρα με καρυκεύματα, κρεμμύδι και μαϊντανό Σούπα καλαμποκιού Σαλάτα με ψητό μπρόκολο