Σαρακοστιανές
Συνταγές

Ανακαλύψτε τις πιο νόστιμες νηστίσιμες συνταγές της φύσης!

Αγκινάρες με πατάτες στον φούρνο

Υλικά

1 συσκευασία Αγκινάρες ΑΙΝΟΣ (1 kg)
6 μέτριες πατάτες
1/3 κούπα ελαιόλαδο
χυμό από 2 λεμόνια
ξύδι
αλάτι και πιπέρι
1 κ.γ. ρίγανη
1 κ.γ. μουστάρδα

Εκτέλεση

Αρχικά, καθαρίζουμε τις πατάτες, τις κόβουμε σε κύβους και τις τοποθετούμε σε ένα ταψί.

Χτυπάμε με ένα σύρμα το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού, τη μουστάρδα και τη ρίγανη. Αλατοπιπερώνουμε καλά και ρίχνουμε το μείγμα στις πατάτες, κρατώντας όμως το 1/3 για να το χρησιμοποιήσουμε στις αγκινάρες. Ανακατεύουμε καλά με τα χέρια, σκεπάζουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε τις πατάτες στο φούρνο στους 200 βαθμούς για 35 με 40 λεπτά περίπου.

Σε μία κατσαρόλα βράζουμε νερό με 2 κουταλιές της σούπας ξύδι και βάζουμε τις αγκινάρες. Τις βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν αλλά προσέχουμε όταν τις βγάλουμε να κρατάνε λίγο. Τις στραγγίζουμε καλά και τις περιχύνουμε με το λαδολέμονο που έχουμε κρατήσει.|

Ξεσκεπάζουμε τις πατάτες και απλώνουμε τις αγκινάρες από πάνω μαζί με τα ζουμιά τους. Σκεπάζουμε ξανά και συνεχίζουμε το ψήσιμο για περίπου 20 λεπτά.
Στη συνέχεις ξεσκεπάζουμε το ταψί και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 10 λεπτά περίπου.

Σερβίρουμε το φαγητό μας ζεστό κι απολαμβάνουμε!

ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!

Δείτε περισσότερες συνταγές
Υγιεινό πρωινό σάντουιτς με τυρί κρέμα, σπανάκι και αυγό Αγκινάρα με καρυκεύματα, κρεμμύδι και μαϊντανό Φιλέτο σολομού με πουρέ αρακά Σκιουφιχτά μακαρόνια με γαρίδες και αγκινάρες