Σαρακοστιανές
Συνταγές

Ανακαλύψτε τις πιο νόστιμες νηστίσιμες συνταγές της φύσης!

Αρακάς με καλαμπόκι γιαχνί

Υλικά

1 συσκευασία αρακάς ΑΙΝΟΣ (1kg)

1 συσκευασία καλαμπόκι ΑΙΝΟΣ (450g)

1 κούπα ψιλοκομμένο κρεμμύδι ΑΙΝΟΣ

1 ματσάκι άνηθο

2 πατάτες

2 μεγάλες ντομάτες τριμμένες η 1 συσκευασία σάλτσα ντομάτας

50 ml ελαιόλαδο

αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα τσιγαρίζουμε με το ελαιόλαδο το κρεμμυδάκι, τον αρακά και τις πατάτες για 5 λεπτά περίπου. Το μυστικό για το φαγητό μας είναι το τσιγάρισμα και η ποσότητα κρεμμυδιού και ντομάτας, καθώς όσο λιγότερη είναι η σάλτσα και όσο περισσότερο το κρεμμύδι και το λάδι, τόσο καλύτερα αναδύονται οι γεύσεις του αρακά και του καλαμποκιού.

Στη συνέχεια, και λαμβάνοντας υπόψη το παραπάνω tip, ρίχνουμε τις τριμμένες ντομάτες, τον άνηθο και το καλαμπόκι μας και ανακατεύουμε καλά.

Προσθέτουμε ζεστό νερό στην κατσαρόλα μέχρι να καλυφθούν τα υλικά μας και βράζουμε για μία ώρα περίπου μέχρι να δέσει τα φαγητό μας.

Αλατοπιπερώνουμε και σερβίρουμε κατά προτίμηση με φρέσκο ψωμί και φέτα.

ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!

Δείτε περισσότερες συνταγές
Σούπα καλαμποκιού Ψητά λαχανικά Σπανάκι με μπακαλιάρο Φιλέτο σολομού με πουρέ αρακά