Σαρακοστιανές
Συνταγές
Ανακαλύψτε τις πιο νόστιμες νηστίσιμες συνταγές της φύσης!
Καλαμαράκια με σπανάκι
Υλικά
1 πακέτο Σπανάκι ΑΙΝΟΣ (1 kg)
1/3 φλ. ελαιόλαδο
4 μέτρια πράσα σε φέτες
1 κούπα ψιλοκομμένο κρεμμύδι ΑΙΝΟΣ
4 καλαμάρια κομμένα σε φέτες
1 ντομάτα ψιλοκομμένη
2 κ.σ. μάραθο ή άνηθο
Λίγο δυόσμο
2 κ.σ.μαϊντανό
1/2 φλ. ρύζι γλασέ
1 φλ. νερό
αλάτι
πιπέρι
1 λεμόνι
Εκτέλεση
Αρχίζουμε να ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα πράσα και τα κρεμμύδια σε μέτρια φωτιά για 6′-8′ μέχρι να γίνουν διάφανα.
Προσθέτουμε τα καλαμαράκια και τα σοτάρουμε για 3-4 λεπτά μέχρι να αλλάξουν χρώμα. Στη συνέχεια ρίχνουμε τη ντομάτα και το νερό.
Σκεπάζουμε το σκεύος, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 30′.
Στη συνέχεια προσθέτουμε το σπανάκι και το ρύζι και σιγοβράζουμε για 15′ μέχρι το ρύζι να πιει τα υγρά από το σπανάκι. Σβήνουμε τη φωτιά, αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε όλα τα μυρωδικά και το χυμό από το λεμόνι. Ανακατεύουμε και σκεπάζουμε την κατσαρόλα.
Αφήνουμε το φαγητό για 10 λεπτά μέχρι να τραβήξει τα υγρά του και στη συνέχεια μπορούμε να σερβίρουμε!