Σαρακοστιανές
Συνταγές

Ανακαλύψτε τις πιο νόστιμες νηστίσιμες συνταγές της φύσης!

Νηστίσιμη πίτσα

Υλικά

Για τη ζύμη:
600 γρ. αλεύρι
360 ml νερό
5 γρ. μαγιά
2 κ.γ. αλάτι
2 κ.σ. ελαιόλαδο & λίγο παραπάνω για το άλειμμα του σκεύους
1 κ.γ. ζάχαρη
 
Για την πίτσα:
6 κ.σ. σάλτσα πίτσας
10 ντοματίνια κομμένα στη μέση
1 πιπεριά πορτοκαλί, κομμένη σε λεπτές φέτες
1 πακέτο αγκινάρες ΑΙΝΟΣ (450gr)
200 γρ. τριμμένο νηστίσιμο τυρί της επιλογής σας
ρίγανη
αλάτι και πιπέρι
ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ προσθέτουμε τη μαγιά, τη ζάχαρη και το νερό, ανακατεύουμε και αφήνουμε το μείγμα για 5 λεπτά για να φουσκώσει.

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε καλά το αλεύρι με το λάδι και το αλάτι. Αδειάζουμε μέσα στο μπολ αυτό και το μείγμα της μαγιάς και αρχίζουμε και ζυμώνουμε με τα χέρια μέχρι να γίνει μία μαλακή και ομογενοποιημένη ζύμη.
Μεταφέρουμε τη ζύμη σε ένα λαδωμένο μπολ, το σκεπάζουμε με μεμβράνη και το αφήνουμε να φουσκώσει για μία με μιάμιση ώρα.

Βάζουμε τις αγκινάρες σε μια κατσαρόλα και τις καλύπτουμε με νερό. Αλατίζουμε και τις βράζουμε για 10 – 12 λεπτά σε μέτρια φωτιά, μέχρι να μαλακώσουν. Τις στραγγίζουμε πολύ καλά και τις κόβουμε σε φέτες.
Όταν έχει φουσκώσει καλά, κόβουμε τη ζύμη στα δύο. Λαδώνουμε ένα ταψί και απλώνουμε ομοιόμορφα τη ζύμη σε όλο το ταψί.

Από πάνω προσθέτουμε τη σάλτσα της πίτσας, το τριμμένο τυρί, τα ντοματίνια, τις πιπεριές, τις αγκινάρες και τη ρίγανη.

Αλατοπιπερώνουμε και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 230°C στον αέρα για 10 με 15 λεπτά
Μόλις η πίτα μας είναι έτοιμη, κόβουμε και σερβίρουμε.
 

ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!

Δείτε περισσότερες συνταγές
Φιλέτο σολομού με πουρέ αρακά Ψητά λαχανικά Αρακάς με καλαμπόκι γιαχνί Ρύζι hawai mix με γαρίδες και μπρόκολο