Σαρακοστιανές
Συνταγές

Ανακαλύψτε τις πιο νόστιμες νηστίσιμες συνταγές της φύσης!

Ρύζι hawai mix με γαρίδες και μπρόκολο

Υλικά

500 γρ. γαρίδες καθαρισμένες
500 γρ. Hawai Mix ΑΙΝΟΣ 
1 κ.σ. κορν φλάουρ
4 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κούπα ψιλοκομμένο κρεμμύδι ΑΙΝΟΣ
2 κ.γ. φρέσκο τριμμένο τζίντζερ
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
2 φλιτζάνια μπρόκολο ΑΙΝΟΣ
¼ φλιτζανιού σόγια σος με μειωμένο αλάτι
2 κ.σ. λευκό ξύδι
1 κ.γ. μέλι
1/8 κουταλάκι μπούκοβο

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τις γαρίδες με το κορν φλάουρ.

Σε ένα γουόκ ή σε βαθύ αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε τις γαρίδες, το Ηawai Mix και τa σοτάρουμε για 4΄. Στη συνέχεια, κατεβάζουμε τις γαρίδες απ' τη φωτιά και τις βάζουμε σε ένα μπολ.

Προσθέτουμε 1 κ.σ. λάδι στο γουόκ και σοτάρουμε το μπρόκολο για 2 λεπτά.

Ξαναρίχνουμε μέσα στο γουόκ τις γαρίδες, το κρεμμύδι, το τζίντζερ και το σκόρδο. Προσθέτουμε τη σόγια σος, το ξύδι, το μέλι και το μπούκοβο.
Αφήνουμε το φαγητό μια βράση. Προσέχουμε έτσι ώστε να τα μαγειρέψουμε μέχρι να γίνουν οι γαρίδες χωρίς όμως να παραβράσει το μπρόκολο.

Ιδανικό φαγητό για να δοκιμάσουμε τις ικανότητες μας με τα chopsticks! 

ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!

Δείτε περισσότερες συνταγές
Αγκινάρες αλά πολίτα Αγκινάρα με καρυκεύματα, κρεμμύδι και μαϊντανό Αρακάς με καλαμπόκι γιαχνί Φιογκάκια στον φούρνο με μπρόκολο