Σαρακοστιανές
Συνταγές
Ανακαλύψτε τις πιο νόστιμες νηστίσιμες συνταγές της φύσης!
Σούπα αρακά
Υλικά
300 γραμ αρακά ΑΙΝΟΣ
½ κούπα ψιλοκομμένο κρεμμύδι ΑΙΝΟΣ
1 κ.σ βούτυρο
1 κ.σ ελαιόλαδο
1 σκ. σκόρδο σπασμένη
400 γραµ. ζωμό λαχανικών
6 φύλλα δυόσμου
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση
Για να φτιάξουμε βελουτέ σούπα αρακά, βάζουμε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα και σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά το κρεμμύδι για 3-4 λεπτά μέχρι να μαλακώσει.
Προσθέτουμε το σκόρδο σπασμένο και σοτάρουμε για 1 λεπτό ακόμη και στη συνέχεια το αφαιρούμε.
Προσθέτουμε τον αρακά και τον ζωμό καθώς και τα 4 φύλλα δυόσμου και αφήνουμε το φαγητό μας να πάρει βράση. Από την ώρα που θα πάρει βράση βράζουμε για 5-6 λεπτά.
Όταν το μείγμα είναι έτοιμο, με το μπλέντερ πολτοποιούμε τη σούπα. Σε περίπτωση που τη θέλουμε πιο αραιή, μπορούμε να προσθέσουμε λίγο νερό.
Αλατοπιπερώνουμε και σερβίρουμε σε θερμοκρασία δωματίου με μια κουτάλια τυρί κρέμα της επιλογής σας, λίγες σταγόνες ελαιόλαδο και φύλλα δυόσμου.
Κι επειδή πρόκειται για μια καλοκαιρινή συνταγή μπορείτε να τη δοκιμάσετε ακόμα και κρύα.