Σαρακοστιανές
Συνταγές
Ανακαλύψτε τις πιο νόστιμες νηστίσιμες συνταγές της φύσης!
Σπανάκι με αυγά
Υλικά
500 γραμ. Σπανάκι ΑΙΝΟΣ
2 κ.σ. ελαιόλαδο
μισή κούπα ψιλοκομμένο κρεμμυδάκια ΑΙΝΟΣ
2 κ.σ άνηθο (ψιλοκομμένο)
4 αυγά
1 πρέζα μοσχοκάρυδο
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα βαθύ τηγάνι και σοτάρουμε το σπανάκι με το κρεμμυδάκι ΑΙΝΟΣ για λίγα λεπτά μέχρι να μαραθούν. Προσθέτουμε τα μυρωδικά, ανακατεύουμε και κατεβάζουμε από τη φωτιά.
Στη συνέχεια αφήνουμε το σοταρισμένο σπανάκι να στραγγίσει σε ένα σουρωτήρι.
Σε ένα μικρό πυρίμαχο και λαδωμένο σκεύος τοποθετούμε το σπανάκι με το κρεμμυδάκι και τον άνηθο. Κάνουμε 4 λακκουβίτσες και σπάμε μέσα σε καθεμία από 1 αυγό. Αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με το μοσχοκάρυδο.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για 15΄ μέχρι να ψηθούν τα αυγά μάτια. Σερβίρουμε αμέσως, ιδανικά πάνω σε φέτες φρυγανισμένο ψωμί.