Σαρακοστιανές
Συνταγές
Ανακαλύψτε τις πιο νόστιμες νηστίσιμες συνταγές της φύσης!
Σπανάκι με μπακαλιάρο
Υλικά
1 κιλό μπακαλιάρο ξαρμυρισμένο
1 πακέτο φύλλα σπανάκι ΑΙΝΟΣ (1kg)
1 κούπα ψιλοκομμένο κρεμμύδι ΑΙΝΟΣ
1 πράσο
1 κ.σ. πελτές ντομάτας
1/4 φλ. ελαιόλαδο
πιπέρι κόκκινο και μαύρο
Εκτέλεση
Ξεκινάμε βάζοντας σε ένα τηγάνι το λάδι, το κρεμμύδι και το πράσο ψιλοκομμένο και τα αφήνουμε να σοταριστούν.
Στη συνέχεια ρίχνουμε στο τηγάνι το σπανάκι, τον πελτέ και το πιπέρι. Τα αφήσουμε να πάρουν μια βράση και στη συνέχεια τα κατεβάζουμε από τη φωτιά.
Στρώνουμε το σπανάκι σε ένα ταψί και τοποθετούμε από πάνω τον ξαρμυρισμένο μπακαλιάρο. Ψήνουμε το φαγητό σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 45 λεπτά περίπου.
Το φαγητό μας είναι έτοιμο για σερβίρισμα!
Δείτε περισσότερες συνταγές
Σαλάτα τόνου με φασόλια χάντρες, ντομάτα και μαρούλι
Ψητά λαχανικά
Μεσογειακή τάρτα με Μπριαμ, ντοματίνια και νηστίσιμο τυρί
Αγκινάρες λεμονάτες με πατάτες