Σαρακοστιανές
Συνταγές

Ανακαλύψτε τις πιο νόστιμες νηστίσιμες συνταγές της φύσης!

Τάρτα σπανάκι

Υλικά

Για την τάρτα:
1 αυγό 
90 ml ελαιόλαδο
90 ml γάλα σε θερμοκρασία δωματίου
300 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1/8 κ.γ. αλάτι

Για την γέμιση:
1 πακέτο Σπανάκι ΑΙΝΟΣ (1kg)
1 κ.σ. ελαιόλαδο
1 φλυτζάνι ψιλοκομμένο κρεμμύδι ΑΙΝΟΣ
½ ματσάκι άνηθο κομμένο
1 κ.γ. αλάτι και ½ κ.γ. πιπέρι
 200 gr τριμμένο νηστίσιμο τυρί της επιλογής σας
2 αυγά 
250 ml γάλα σε θερμοκρασία δωματίου

Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο μπολ σπάμε το αυγό και στη συνέχεια προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το γάλα.
Σε ένα άλλο μπολ, αναμιγνύουμε το αλεύρι,το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι και τα προσθέτουμε σιγά-σιγά στο μείγμα των υγρών υλικών ανακατεύοντας, μέχρι η ζύμη να ξεκολλάει από τα χέρια.
Ανοίγουμε τη ζύμη με πλάστη σε αλευρωμένη επιφάνεια σε μέγεθος που να καλύπτει τον πάτο της φόρμας που θα χρησιμοποιήσουμε. Στη συνέχεια λαδώνουμε ελαφρά τη φόρμα και μεταφέρουμε σε αυτή τη ζύμη. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και τοποθετούμε τη ζύμη μας στο ψυγείο για 30 λεπτά περίπου.

Για τη γέμιση, σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε σε μέτρα φωτιά μια κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και ρίχνουμε το σπανάκι. Μόλις μαραθεί λίγο, προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια ΑΙΝΟΣ, τον άνηθο, αλάτι και πιπέρι. Δεν ξεχνάμε να ανακατεύουμε κατά διαστήματα.
Στη συνέχεια, κατεβάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε το τυρί, ανακατεύοντας για να πάει παντού.
Βγάζουμε την τάρτα από το ψυγείο και τη γεμίζουμε με το μείγμα των χορταρικών. Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά μαζί με το γάλα και περιχύνουμε τα χορταρικά.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180*C για 50 – 60 λεπτά.

ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!

Δείτε περισσότερες συνταγές
Καλαμαράκια με σπανάκι Ψητά λαχανικά Μεσογειακή τάρτα με Μπριαμ, ντοματίνια και νηστίσιμο τυρί Σαλάτα με αγκινάρα βραστή