Σαρακοστιανές
Συνταγές

Ανακαλύψτε τις πιο νόστιμες νηστίσιμες συνταγές της φύσης!

Φιλέτο σολομού με πουρέ αρακά

Υλικά

4 μερίδες φιλέτο σολομού
λίγο άνηθο ψιλοκομμένο για το σερβίρισμα
½ λεμόνι σε λεπτές φέτες για το σερβίρισμα
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Για τη μαρινάδα:
χυμό και ξύσμα από 1 λεμόνι
¼ φλιτζάνι ελαιόλαδο

Για τον πουρέ:
750γρ. αρακά ΑΙΝΟΣ
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση

Για τον πουρέ, βάζουμε τον αρακά σε μια κατσαρόλα με κρύο νερό και την τοποθετούμε στη φωτιά. Όταν πάρει βράση το νερό, αλατίζουμε και προσθέτουμε 1 κουταλάκι ζάχαρη. Βράζουμε μέχρι να μαλακώσει ο αρακάς, χωρίς όμως να λιώσει. Στη συνέχεια τον στραγγίζουμε και κρατάμε λίγο από το ζωμό του.

Πολτοποιούμε τον αρακά στο μπλέντερ μαζί με λίγο από το ζωμό του και το ελαιόλαδο και προσθέτουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Για το σολομό: Ανακατεύουμε τα υλικά της μαρινάδας και περιχύνουμε με αυτή το σολομό. Στη συνέχεια τον αφήνουμε να μαριναριστεί για 5 λεπτά.

Ζεσταίνουμε πολύ καλά ένα αντικολλητικό τηγάνι, αλατοπιπερώνουμε τα φιλέτα του σολομού και τα τοποθετούμε στο τηγάνι. Ψήνουμε μέχρι να κάνει κρούστα το ψάρι και το γυρίζουμε προσεκτικά για να ψηθεί και από την άλλη πλευρά.

Σερβίρουμε με πουρέ αρακά, πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο άνηθο και σερβίρουμε με τις λεπτές φέτες λεμονιού.

ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!

Δείτε περισσότερες συνταγές
Αρακάς με καλαμπόκι γιαχνί Σολομός με σπανάκι Σαλάτα με αγκινάρα βραστή Σούπα αρακά