Σαρακοστιανές
Συνταγές

Ανακαλύψτε τις πιο νόστιμες νηστίσιμες συνταγές της φύσης!

Φιογκάκια στον φούρνο με μπρόκολο

Υλικά

250 gr μπρόκολο ΑΙΝΟΣ 
300 gr  φιογκάκια 
2-3 σκελίδες σκόρδο
2-3  κουταλιές ελαιόλαδο
αλάτι
Για την κρέμα:
3-4 κουταλιές ελαιόλαδο
500 ml  γάλα
4 κουταλιές περίπου αλεύρι
αλάτι
λίγο τριμμένο μοσχοκάρυδο
120 -150 gr νηστίσιμο τυρί της επιλογής σας
Για την επικάλυψη: 2 φρυγανιές τριμμένες
 

Εκτέλεση


Βράζουμε το μπρόκολο σε αλατισμένο νερό που βράζει, για 2-3 λεπτά. Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε ελαφρά το σκόρδο σε ελαιόλαδο και προσθέτουμε το μπρόκολο. Αφού σοταριστεί λίγο το βγάζουμε, ενώ πετάμε τις σκελίδες τους σκόρδου.

Βράζουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό, αλλά για 2-3 λεπτά λιγότερο από τον προτεινόμενο χρόνο. Τα σουρώνουμε.

Για την κρέμα: Βάζουμε το γάλα να βράσει με το ελαιόλαδο και λίγο αλάτι, και αρχίζουμε να προσθέτουμε το αλεύρι σιγά-σιγά, ενώ ανακατεύουμε για να πήξει η κρέμα. Κατεβάζουμε την κρέμα από τη φωτιά και προσθέτουμε το μοσχοκάρυδο και το τυρί της επιλογής μας. 

Στη συνέχεια, απλώνουμε σε ένα πυρίμαχο σκεύος τα ζυμαρικά, βάζουμε από πάνω το σοταρισμένο μπρόκολο και περιχύνουμε με την κρέμα. Ανακατεύουμε απαλά, για να μη διαλυθεί το μπρόκολο αλλά να πάει παντού η κρέμα.

Στρώνουμε την επιφάνεια με μία σπάτουλα, πασπαλίζουμε με τη φρυγανιά και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς για μισή ώρα περίπου.
Σερβίρουμε το φαγητό μας ζεστό, μόλις βγάλουμε το σκεύος από τον φούρνο!

ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!

Δείτε περισσότερες συνταγές
Θρεπτική σαλάτα με φασόλια χάντρες, φασολάκια, λιαστή ντομάτα και αγκινάρες σε λάδι Φιλέτο σολομού με πουρέ αρακά Σολομός με σπανάκι Σαλάτα τόνου με φασόλια χάντρες, ντομάτα και μαρούλι