Σαρακοστιανές
Συνταγές
Ανακαλύψτε τις πιο νόστιμες νηστίσιμες συνταγές της φύσης!
Χούμους σπανάκι σε πήλινο
Υλικά
300 γρ. σπανάκι ΑΙΝΟΣ
½ κούπα ψιλοκομμένο κρεμμύδι ΑΙΝΟΣ
400 γρ. βρασμένα ρεβίθια
1 σκ. σκόρδο
5-6 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι και πιπέρι
ξύσμα λεμονιού από 1 λεμόνι
3-4 κ.σ. ταχίνι
1 κ.γ. κύμινο
2 κ.σ. ξύδι
Εκτέλεση
Αρχικά, βάζουμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και ρίχνουμε μέσα 2 κ.σ. ελαιόλαδο.
Ψιλοκόβουμε μισή σκελίδα σκόρδο και τα βάζουμε στο τηγάνι μαζί με το ψιλοκομμένο κρεμμύδι. Αλατοπιπερώνουμε και σοτάρουμε μέχρι να γίνουν διάφανα.
Στη συνέχεια, ρίχνουμε στο τηγάνι το σπανάκι και σοτάρουμε για 3-4 λεπτά μέχρι να μαραθεί.
Κατεβάζουμε το μείγμα από τη φωτιά και το τοποθετούμε στο multi. Προσθέτουμε 3-4 κ.σ. ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, το υπόλοιπο σκόρδο, το ξύσμα από το λεμόνι, τα ρεβίθια, το ταχίνι, το κύμινο, το ξύδι και χτυπάμε πολύ καλά για 2-3 λεπτά. Τσεκάρουμε το μείγμα έτσι ώστε να έχει ομογενοποιηθεί σωστά και να έχει αποκτήσει την επιθυμητή υφή.
Σερβίρετε το χούμους με κομμένες αραβικές πίτες και καλή απόλαυση!